Linkovi

Severna Koreja preti Seulu


Severnokorejski lider Kim Džong-Un pokazuje južnokorejsko ostrvo za vreme posete vojnoj jedinici na ostrvu Volnae, blizu sporne morske granice sa Južnom Korejom.

Severnokorejski lider Kim Džong Un preti da će napadom na pogranično južnokorejsko ostrvo uzvratiti na godišnje vojne manevre Seula i Vašingtona.

Severnokorejski lider Kim Džong Un preti da će napadom na pogranično južnokorejsko ostrvo uzvratiti na godišnje vojne manevre Seula i Vašingtona koji su počeli juče.

Državni mediji danas navode da je Kim isturenim trupama naredio da se pripreme da unište „neprijateljske ciljeve“ na ostrvu Bengnijong, nedaleko od smrtonosnog severnokorejskog napada 2010.

To je najnovija u seriji dramatičnih severnokorejskih pretnji posle prošlonedeljnih sankcija Ujedinjenih nacija, uvedenih Pjongjangu zbog najnovije nuklearne probe.

Portparol Ministarstva odbrane u Seulu je izjavio da nema nagoveštaja predstojećeg severnokorejskog napada ili probe oružja i da je pretnja samo pokušaj povećanja „psihološkog pritiska“ na Jug.

Severna Koreja je prošle nedelje zapretila nuklearnim napadom na Sjedinjene Države i jednostranim prekidom 60 godina starog primirja sa Seulom, ukoliko se budu održali američko-južnokorejski vojni manevri.
XS
SM
MD
LG