Linkovi

Pjongjang odbacio rezoluciju UN


Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje navodi da će sankcije, umesto da oslabe njen nuklearni program, povećati njene mogućnosti "hiljadu puta"

Severna Koreja je i zvanično odbacila rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahteva da Pjongjang obustavi svoj program nuklearnog naoružavanja, dok je Kina pozvala na smirivanje strasti.

U današnjem saopštenju, ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje navodi da će sankcije, umesto da oslabe njen nuklearni program, povećati njene mogućnosti "hiljadu puta".

Ovonedeljne sankcije, pete od 2006, imaju za cilj da pojačaju finansijske restrikcije i spreče pokkušaje Severa da dopremi zabranjenu robu.

Iako je Peking podržao sankcije ministar spoljnih poslova Kine Jang Điječi rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da one nisu "fundamentalni" način za rešavanje tog pitanja i da bi trebalo da ih prate dijalog i pregovori.

Jang je pozvao sve umešane strane da ostanu mirne, da se suzdrže i odustanu od poteza koji bi mogli da pogoršaju situaciju.
XS
SM
MD
LG