Linkovi

Serija talibanskih napada u Avganistanu


Avganistanski vojnici na lokaciji u Kabulu gde se dogodio napad...

Ekstremisti od četvrtka vode borbe sa avganistanskim snagama u vojnoj bazi u Helmandu, gde su izveli i jedan samoubilački napad, dok su u Kabulu upali u objekat u kojem su smešteni hrišćanski misionari...

Avganistanski zvaničnici saopštili su da se avgansitanske snage bore sa talibanskim ekstremistima u bivšoj britanskoj vojnoj bazi.

Portparol guverenera pokrajine Helmand Omar Zvak, u kojoj se nalazi baza poznata kao "Kamp Bastion", rekao je da je najmanje pet avganistanskih vojnika i 20 talibanskih boraca ubijeno u sukobu, koji je počeo u četvrtak.

Ta baza je predata avganistanskoj vojsci prošlog meseca, u okviru priprema za povlačenje snaga međunarodne koalicije iz Avganistana do kraja godine. U Kamp Bastionu su bili smešteni britanski, američki i drugi strani vojnici za vreme rata.

Takođe u Helmandu, u distriktu Sangin, bombaš samoubica usmrtio je najmanje pet vojnika i ranio sedam u napadu na jedan vojni kontrolni punkt.

U Kabulu, zvaničnici su saopštili da da su pripadnici pokreta Taliban napali objekat u blizini parlamenta, u kojem se navodno nalaze hrišćanski misionari. Prema poslednjim izveštajima, stradala su dva civila, ali i najmanje dvojica napadača.

XS
SM
MD
LG