Linkovi

Selaković: Vlada spremna da reši politička ubistva


Ministar pravde Srbije, Nikola Selaković

Aktuelna vlada je napravila veliki korak napred u rešavanju slučaja ubistva novinara Slavka Ćuruvije i time demonstrirala spremnost za rešavanje svih političkih ubistava iz prošlosti tokom vladavine Slobodana Miloševića, izjavio je danas ministar pravde Srbije Nikola Selaković.

Selaković je novinarima u Beogradu izneo uverenje da će Srbija biti u stanju da postane uređena i pravna država, ali to, po rečima Selakovića nije moguće ako postoje na desetine teških ubistava koja nisu rasvetljena. Govoreći o navodima medija u kojima se kao mogući nalogodavac tih ubistava spominje bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević, Selaković je kazao da ništa ne može da amnestira odgovorne za ta krivična dela:

"U izvršavanju takvih ozbiljnih krivičnih dela, pogotovu političkih krivičnih dela postoji čitav lanac organizatora i izvršilaca. Prema tome, to što je neko ko bi se možda sumnjičio kao nalogodavac takvog nečeg mrtav, apsolutno ne amnestira, niti izuzima od odgovornosti bilo koga ko je u takvom nečem učestvovao," rekao je Selaković.

A po oceni lidera SPO-a Vuka Draškovića iza svih političkih ubistava tokom devedesetih stoji Slobodan Milošević. Dobro je ako postoji volja da se zločini rasvetle, rekao je Drašković danas, komentarišući najave da se završava istraga o političkim ubistvima koja su obeležila vlada-vinu Slobodana Miloševića.

Podsećajući na ubistva Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i pokušaj atentata na njega u Budvi, Drašković je rekao da su od petooktobarskih promena ostali netaknuti Služba državne bezbednosti i eskadroni smrti bivšeg Miloševićevog režima.
XS
SM
MD
LG