Linkovi

5 žrtava masovnog ubistva u Srbiji


Policija u Srbiji navodi da je čovek identifikovan kao ZS rano jutros otvorio vatru iz automatskog oružja u kafeu u selu Žitište 80 kilometara severno od Beograda usmrtivši svoju suprugu i još četiri osobe.

Bar 22 osobe su ranjene i sedam medju njima je u teškom stanju, saopštio je direktor obližnje bolnice. Policija je uhapsila tridesetogodišnjeg osumnjičenog neposredno nakon pucnjave i otvorila istragu ubistva.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio za TV stanicu B92 da je čovek ubio suprugu sa kojom se rastao i još jednu ženu, pre no što je otvorio nasumičnu vatru na druge u kafeu ilegalno stečenom automatskom puškom. Stefanović je naveo da je ljubomora možda bila motiv i dodao da je osumnjičeni poznat kao tih čovek bez krivičnog dosijea. Incident se dogodio tokom seoskog festivala.

To je treće masovno ubistvo u proteklim godinama u Srbiji dok Beograd nastoji da smanji stotine hiljada komada oružja koje cirkuliše od Balkanskih ratova. Današnje msovnog ubistvo pada dan pošto je ministarstvo unutrašnjih poslova ponudilo amnestiju kako bi ohrabrilo vlasnike ilegalnog oružja da ga predaju i registruju.

XS
SM
MD
LG