Linkovi

Skup solidarnosti sa Bosnom u Srbiji


Protesti u Sarajevu
Protesti u Sarajevu

Demonstranti navode kako žele da pokažu podršku protestima u BiH koji su počeli u sredu 5. februara u Tuzli i brzo se proširili po gradovima širom Bosne.

Oko stotinu ljudi, pretežno članova Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine, okupilo se danas u blizini ambasade BIH u centru Beograda u znak podrške radničkim protestima u Bosni.

„Danas je Bosna marionetska država u rukama imperijalizma“, rekao je Dragan Andjelković, jedan od organizatora i članova Saveza komunističke omladine.

„Danas u Bosni ni oni u Sarajevu niti oni u Banjaluci nisu na vlasti. Danas u Bosni odluke donosi Visoki predstavnik.“.. rekao je on.

Demonstranti navode kako žele da pokažu podršku protestima u Bosni i Hercegovini koji su počeli u sredu 5. februara u Tuzli i brzo se proširili po gradovima širom BIH, gde je četvrtina radne snage nezaposlena.

„Želimo da pružimo podršku narodu koji je u BiH izašao, i to bi trebalo svi da izadju, ne po entitetima, protiv buržoaskih programa“, izjavila je Biljana Knežević iz Beograda.

Demonstranti su nosili stare komunističke i jugoslovenske zastave sa likom Josipa Broza Tita i Staljina.

Oko stotinu pripadnika specijalaca obezbedjivalo je kvartove oko ambasade tokom ovih protesta.
XS
SM
MD
LG