Linkovi

Jača pritisak na Djilasa


Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas
Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas

Gradski lideri SNS-a i DSS-a predali su danas zahtev za smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, a lider SPS-a Ivica Dačić je najavio da će socijalisti podržati ovu inicijativu.

U SNS-u veruju da imaju većinu za smenu Đilasa, a na današnjoj sednici predsedništva ove stranke je zauzet stav da su izbori u Beogradu najbolje rešenje:

"Za nas je potpuno normalno, potpuno prirodno da u narednih šest meseci možemo da imamo lokalne izbore u Beogradu. Niti bežimo od njih, niti se plašimo. Ubedljivo ćemo pobediti na tim lokalnim izborima – i listu koju budu predvodio Dragan Đilas, i sve druge liste," poručio je Nebojša Stefanović u ime SNS-a.

"Puno je bilo propusta i smatramo da je sutra pravi trenutak i pravo vreme da se o tome razgovora. I da razrešimo gradonačelnika Draga Đilasa," naveo je Andreja Mladenović iz DSS-a.

Iz vladajuće koalicije za sada se još nije izjasnio PUPS, čiji bi odbornici, ukoliko se ne svrstaju uz naprednjake, socijaliste i DSS, mogli da spasu smene gradonačenika Beograda.

Sam Dragan Đilas je danas, obilazeći novoizgrađeni objekat Doma zdravlja u Surčinu izjavio da ne želi da se bavi scenarijima za njegovu smenu u Skup-štini Beograda:

"Ukoliko neko smatra da nije dobro – ja mislim da treba Beograđani sami da se izjasne. Predložio sam i zakon o neposrednim izborima. Ako ne bute tako, a 80% Beograđana je po poslednjim istraživanjima bilo za to, a 10% protiv – mislim da je onda jedino rešenje da iz ove krize, ukoliko koalicioni partneri više ne podržavaju ovu vlast, izađemo kroz neke izbore i prepustimo građanima da sami kažu da li su zadovoljni onim što je urađeno u gradu ili nisu."

Lideri DS-a i LDP-a Dragan Đilas i Čedomir Jovanović razgovorali su danas o predlogu LDP-a LDP o konkretnom planu saradnje opozcionih stranaka, koji bi bio ponuđen kao alternativa aktuelnoj vlasti.

Tom prilikom Jovanović je poručio da je Beograd poslednja tačka odbrane u kojem je gradska vlast formirana na osnovu podrške na izborima. LDP ne može da stoji sa strane već će predložiti neki politički odgovor na eventualnu smenu gradonačelnika, istakao je Jovanović.
XS
SM
MD
LG