Linkovi

Separatisti oborili vojni avion


Proruski borci skupljaju municiju iz olupine ukrajinskog vojnog aviona koji su srušpili blizu aerodroma u Lugansku

Ukrajinsko državno tužilaštvo saopštilo da su stradali svih 40 vojnika i 9 članova posade i otvorilo krivičnu istragu...

Ukrajinski zvaničnici tvrde da su proruski separatisti oborili vojni transporter usmrtivši svih 49 osoba koje su se nalazile u avionu.

Ukrajinsko državno tužilaštvo saopštilo je da u letelici ratnog vazduhoplovstva tipa Iljušin-76, koja je trebalo da sleti na aerodrom u Lugansku bilo 40 vojnika i 9 članova posade i da je otvorena krivična istraga prema anti-terorističkim zakonima zemlje.

Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko izdao je saopštenje u kojem je obećao da će kazniti odgovorne, dodajući da počinioce zločina čeka "adekvatan odgovor".

Takođe danas, NATO je objavio fotografije koje pokazuju nedavno kretanje ruskih tenkova u blizini granice s Ukrajinom, samo dan pošto je Stejt department saoptio da Rusija šalje tenkove i drugo teško naoružanje separatistima u Ukrajini.

Portparolka Državnog sekretarijata Meri Harf juče je izjavila da je konvoj u kome su se nalazila tri tenka tipa T-64, nekoliko raketnih bacača i druga vojna vozila prešao granicu u blizini ukrajinskog gradića Snizne tokom poslednja tri dana. Ona je taj potez nazvala "neprihvatljivim".

Prethodno je generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen rekao da ukoliko izveštaji o tome da "proruske naoružane bande" dobijaju teško naoružanje od Rusije budu potvrđeni, da će to predstavljati "ozbiljnu eskalaciju" krize na istoku Ukrajine.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG