Linkovi

Senatori spremaju zakon o olimpijskim uniformama


Američki olimpijsci u odeći kompanije "Ralf Loren"
Američki olimpijsci u odeći kompanije "Ralf Loren"

Posle brojnih izveštaja o tome da je odeća za London napravljena u Kini, američki zakonodavci ne žele da išta više prepuste slučaju

U SAD se nastavlja polemika o unifromama, koje će američki olimpijci nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu. Šest demokratskih senatora saopštili su da će sledeće nedelje predstaviti meru kojom se obavezuje da te uniforme ubuduće budu proizvedene u Sjedinjenim Državama.

Odluka je usledila posle brojnih medijskih izveštaja koji su se fokusirali na oznaku "Napravljeno u Kini" koja krasi uniforme američkih sportista za predstojeće Olimpijske igre, a koje je proizvela kompanija Ralf Loren.

Lider demokratske većine u Senatu Heri Rid rekao je da je odluka da se uniforme naprave u inostranstvu bila "potpuno pogrešna" u vreme kada radnici u američkoj tekstilnoj industriji "očajnički traže posao".

Olimpijski komitet SAD sinoć je saopštio da je prekasno da se promene ovogodišnje uniforme, ali da će oprema za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. biti "napravljena u Americi".
XS
SM
MD
LG