Linkovi

Savet bezbednosti UN ipak će raspravljati o Kosovu


Arhiva - Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija
Arhiva - Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ipak će rasopravljati u četvrtak o novom tromesečnom izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu, objavljeno je na sajtu svetske organizacije.

Srbiju će na toj sednici predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je u sredu, dok je još bilo neizvesno da li će Kosovo biti tema rasprave, za Glas Amerike govorio o "natezanju" u Savetu bezbednosti UN tim povodom i pregovaračkom procesu Beograda i Prištine:

Početak sednice Saveta bezbednosti zakazan je za 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će se Dačić založiti za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu Unmika, kao i za podršku radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom.

Kaže se da će on izneti ocenu aktuelne situacije na Kosovu, "posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u pokrajini".

Do poslednjeg momenta bilo je neizvesno da li će se na sednici raspravljati o redovnom izveštaju Generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.

XS
SM
MD
LG