Linkovi

Ubijen bivši poslanik LSCG


Saša Makorvić (rtcg.org)
Saša Makorvić (rtcg.org)

Saša Marković je ubijen u sačekuši u Budvi, kada je na njega dok je bio u kolima ispaljen šaržer metaka.

U Budvi ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG. Marković je ubijen u sačekuši, kada je na njega dok je bio u kolima ispaljen šaržer metaka. Uviđaj, kojim rukovodi zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, je u toku.

Iz Uprave policije je saopšteno da policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju mjere i radnje na terenu u cilju identifikovanja osobe koja je počinila ovo krivično djelo.

Saša Marković rođen je 19.04.1967 u Budvi. Do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavio politikom. Bio je član je Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine.

Takođe, Marković je vršio i više dužnosti pa je bio član Velikog Kabineta LSCG za spoljne poslove, direktor nezavisnog radija Free Montenegro, šef Kabineta Predsjednika Skupštine Republike Crne Gore, poslanik u Parlamentu Republike Crne Gore, predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, te odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje djece.

XS
SM
MD
LG