Linkovi

Žrtve uragana Sendi čekaju pomoć Kongresa


Kongresmen Piter King iz Njujorka i drugi zakonodavci iz država pogodjenih superolujom Sendi izražavaju ogorčenost što Predstavnički dom nije glasao o predlogu o pomoći žrtvama oluje.

Predsednik Barak Obama traži od republikanaca u Predstavničkom domu da glasaju o zakonskom predlogu za pomoć žrtvama superoluje Sendi

Predsednik Barak Obama traži od republikanaca u Predstavničkom domu da glasaju o zakonskom predlogu za pomoć žrtvama superoluje Sendi, koji je izazvao pustoš u delovima Istočne obale Sjedinjenih Država i smrt najmanje 125 ljudi.

Mnogi zakonodavci su ljuti zato što je Predstavnički dom sa republikanskom većinom sinoć završio sednicu bez glasanja o tom predlogu. Predsednik Obama je u saopštenju pozvao republikance da danas iznesu predlog na glasanje, naglasivši da se Amerikanci, kada se dogodi tragedija, „ujedinjuju da bi pomogli onima koji su ugroženi“.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa guvernerima pogođenih država i uputio Kongresu zahtev za hitnu pomoć.

Senat je prošle nedelje odobrio paket pomoći u iznosu od 60 milijardi dolara. Kongres u novom sastavu sutra polaže zakletvu. Ukoliko se postojeći zakonski predlog ne usvoji pre kraja zasedanja sadašnjeg Kongresa, proces će morati da krene od početka u narednom kongresom sastavu.
XS
SM
MD
LG