Linkovi

Pomoćnik trenera kriv za seksualno zlostavljanje


Džeri Sendaski napušta sudnicu
Džeri Sendaski napušta sudnicu

Optužbe protiv Džerija Sendaskija, koji bi mogao da provede ostatak života u zatvoru, dovele su do otpuštanja legendarnog trenera Džoa Paterna

Bivši pomoćnik trenera fudbalskog tima na Univerzitetu savezne države Pensilvanije, Džeri Sendaski, proglašen je krivim po 45 od 48 tačaka optužnice koja ga tereti za seksualno zlostavljanje 10 dečaka tokom petnaestogodišnjeg perioda.

Porota u ovom slučaju, koji već duže vreme zaokuplja pažnju američke javnosti, donela je odluku nakon 21. sata većanja. Tokom suđenja, svedočile su osam od 10 žrtava zlostavljanja. Sendaski nije svedočio u svoju odbranu. Njegov advokat kazao je da je Sendaskijeva porodica razočarana presudom, dok je državni tužilac, Linda Keli, zahvalila žrtvama zbog svedočenja, navodeći da su pokazale veliku snagu i hrabrost tokom istrage.

Optužbe protiv Džerija Sendaskija, koji bi mogao da provede ostatak života u zatvoru, dovele su do otpuštanja legendarnog univerzitetskog trenera Džoa Paterna, koji je preminuo nedugo nakon izbijanja skandala na Pen Stejtu.
XS
SM
MD
LG