Linkovi

Presuda Sendaskom: 30 do 60 godina


Bivši pomoćnik trenera tima univerziteta države Pensilvanija dolazi u sudnicu na izricanje presude.

Bivši pomoćnik trenera fudbalskog tima Pen Stejta proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje dečaka starih od 10 do 15 godina.

Bivši pomoćnik trenera fudbalskog tima Univerziteta države Pensilvanije, Džeri Sendaski, osuđen je na 30 do 60 godina zatvora, pošto je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje svojih igrača.

Kazna koju je danas izrekao sudija u Pensilvaniji, znači da će 68-ogodišnji Sandaski najverovatnije provesti ostatak života u zatvoru. Presuda je izrečena više od tri meseca od kako ga je porota proglasila krivim po 45 tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje dečaka od 10 do 15 godina.

Sendaski je neprekidno tvrdio da nije kriv, a u jučerašnjoj audio izjavi emitovanoj preko studentske radio stanice na Pen Stejtu, poricao je da je počinio - kako je rekao - "te navodne odvratne činove". Optužbe protiv Sendaskog su posle objavljivanja u javnosti prošlog novembra šokirale univerzitetsku zajednicu i celu zemlju.

Skandal je doveo do otpuštanja slavnog trenera Pen Stejt ekipe Džoa Paterna, koji je ubrzo preminuo od raka pluća, kao i predsednika univerziteta Greema Spenijera.
XS
SM
MD
LG