Linkovi

Razak: Umerenost da pobedi ekstremizam


Premijer Malezije Nadžib Razak pozvao je svoje kolege lidere iz Južne Azije da se ujedine i pokažu istinitu, umerenu prirodu islama umesto laži džihadista.

Otvarajući 27. samit ASEAN-a, Razak je izjavio da je promenio ton obraćanja koje je nameravao da iznese kako bi se osvrnuo na nedavne terorističke napade muslimanskih terorista u Parizu, Maliju i drugde.

Malezijski premijer je istakao da svet ne sme da izgubi iz vida činjenicu da ideologija terorista mora da bude otkrivena kao laž kakva jeste i pobeđena jer ona nije islamska. Nadžib je musliman koji predvodi zemlju sa većinski mislimanskom populacijom.

Premijer je citirao Kuran da bi protivrečio džihadistima, poručujući liderima ASEAN-a da je "umerenost u srcu islama." Razak je sinoć razgovarao o toj temi sa američkim predsednikom Obamom u Kuala Lumpuru.

"Važno je da predstavimo autentični islam" - rekao je Nadžib novinarima posle sastanka.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je posle svog sastanka sa Nadžibom da je Malezija deo koalicije koja se bori protiv ekstremističke grupe Islamska država i da može mnogo da pomogne po pitanjima koje se odnose na suprotstavljanje destuktivnom i perverznom narativu koji je razvila ta grupa.

XS
SM
MD
LG