Linkovi

SAD: Pozivamo na poštovanje presude Karadžiću


Radovan Karadžić

Nakon pravosnažne presude Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor, Glas Amerike je uputio molbu Stejt departmentu da prokomentariše presudu. Stejt department je kao odgovor prosledio saopštenje ambasade SAD u Bosni i Hercegovini u kojem se pozdravlja presuda Radovanu Karadžiću.

„Ambasada SAD u Sarajevu pozdravlja današnju presudu Apelacionog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u slučaju protiv Radovana Karadžića. Ova odluka predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine, i zadovoljava pravda prema žrtvama i njihovim porodicama."

Pročitajte:

"Apelujemo na sve strane da poštuju ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne Bosne i Hercegovine u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana", navodi se u saopštenju ambasade SAD u BiH.

Ambasada SAD u Sarajevu: Korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca

Ambasada SAD u Sarajevu pozdravila je današnju presudu.

"Ova odluka predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine, istovremeno donoseći smiraj žrtvama i njihovim porodicama i osećaj da je pravda barem donekle zadovoljena", navodi se u saopštenju.

Američka ambasada u BiH pozvala je sve strane da poštuju ovu presudu i ponovno se okrenu kontinuiranom angažmanu na pomirenju i mirnom zajedničkom životu, koji su neophodni za budućnost stabilne, sigurne BiH, u kojoj su zaštićena prava svih njenih građana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG