Linkovi

Obama: 2014 "godina akcije"


Predsednik Barak Obama govori na poslednoj konferenciji za novinare u 2013.

Američki predsednik se nije složio sa tvrdnjama nekih analitičara da je protekla godina bila do sada najgora godina njegovog mandata

Predsednik Obama izjavio je da 2014. treba da bude "godina akcije" u kojoj će Sjedinjene Države jačati tržište rada i reformisati svoj nefunkcionalni imigracioni sistem.

Na konferenciji za novinare na kraju godine, Obama je rekao da se složeni vladin sistem zdravstvenog osiguranja poboljšava posle problematičnog početka, dok je nedavni sporazum o budžetu u Kongresu dokaz da politika u Vašingtonu ne mora da bude u "večitom zastoju".

Američki predsednik se nije složio sa tvrdnjama nekih analitičara da je protekla godina bila do sada najgora godina njegovog mandata, dodavši da su se rezultati anketa tokom njegove karijere pomerali naniže, kao i naviše.

Govoreći o kontroverzi povodom praćenja komunikacija od strane Nacionalne bezbednosne agencije predsednik Obama je rekao da pitanja zaštite privatnosti smatra "veoma ozbiljnim". On je dodao da je debata o tom pitanju bila potrebna i da će svoje konačne stavove o budućoj praksi u toj oblasti izneti u januaru nakon što bude proučio izveštaj nezavisne komisije.

Obama je, medjutim, naglasio da američke vlasti moraju da imaju mogućnost da prate aktivnosti terorista u inostranstvu nadziranjem njihovih telefonskih razgovora sa osobama u Sjedinjenim Državama.
XS
SM
MD
LG