Linkovi

Klinton sa šefovima policije, Trampov štab najavljuje promene


Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton
Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton

Predsednički kandidat Demokratske stranke Hilari Klinton razgovarala je danas u Njujorku sa šefovima policijskih odseka o bezbednosnim izazovima s kojima se policija suočava u gradovima širom zemlje.

Brojni nedavni incidenti istakli su zategnute odnose između policajaca i afroameričkih zajednica, ponekad i sa smrtonosnim epilogom poput prošlomesečnog ubistva petorice policajaca u Dalasu.

"Očigledno je da nedavni događaji od Dalasa do Baton Ruža, Milvokija i širom zemlje pokazuju koliko je težak i važan posao pred nama, kada je reč o poboljšanju poverenja i poštovanja između naših policajaca i zajednica”, poručila je Klinton uoči početka sastanka i naglasila je da je potrebno da svi rade zajedno na prevazilaženju podela.

U međuvremenu, novi menadžer kampanje republikanskog kandidata Donalda Trampa najavila je da će kontroverzni biznismen, u preostalim nedeljama izborne kampanje, da američkom narodu direktno upućuje pozitivnije i discilinovanije poruke o određenim pitanjima.

Dan nakon što je izabrana na taj položaj, Kelien Konvej rekla da je bi Trampova kampanja mogla da zadrži “autentičnost” i istovremeno da prevaziđe veliki broj kontroverzi zbog kojih republikanski kandidat trenutno zaostaje za Klinton u nacionalnim anketama.

Ove nedelje, u pet saveznih država, prvi put će početi da se prikazuju Trampove predizborne reklame, a najavljuju se i njegovi govori o imigraciji i obrazovanju.

XS
SM
MD
LG