Linkovi

SAD za skori dogovor sa Grčkom


Američki sekretar za finansije Džek Lu
Američki sekretar za finansije Džek Lu

Američki sekretar za finansije je poručio da grčka vlada mora da sprovede reforme koje će biti teške ali da mora jasno da pokaže spremnost da preduzme odredjene korake

Američki sekretar za finansije Džek Lu izjavio je na marginama ministarskog sastanka Grupe 7 u Drezdenu, u Nemačkoj, da bi kreditori Grčke trebalo brzo da postignu okvirni sporazum kojim bi se rešila dužnička kriza Atine pre nego što isteknu odredjeni rokovi za otplatu zajmova.

Lu je dodao da bi detalji sporazuma mogli da budu usaglašeni kasnije. On je dodao da grčka vlada mora da sprovede reforme koje će biti teške ali da mora jasno da pokaže spremnost da preduzme odredjene korake. Lu je takodje naglasio da se zalaže za pragmatično rešenje dugotrajne krize.

Francuski ministar finansija, Mišel Sapen je tokom istog skupa istakao da ne postoji scenario da Grčka napusti evrozonu, dok je direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda, Kristin Lagard sa svoje strane upozorila da bi to ipak moglo da se desi ukoliko pregovori o grčkim dugovima ne dovedu do sveobuhvatnog rešenja.

XS
SM
MD
LG