Linkovi

Novi napadi na ekstremiste u Jemenu


U protekle dve nedelje u Jemenu je izvedeno sedam napada bespilotnim letelicama u kojima je ubijeno 30 terorista

Dok SAD proširiju borbu protiv al-Kaide an Arabijskom poluostrvu, zvanični izvori u Jemenu su saopštili da je u tri nova napada bespilotnim letelicama ubijeno najmanje 12 osumnjičenih ekstremista.

Mete jučerašnjih napada, kako je navedeno, bili su pripadnici al-Kaide koji pogođeni dok su bili u automobilu u mestu Hadramoutu u pokrajini Marib. U protekle dve nedelje u Jemenu je izvedeno sedam napada u kojima je ubijeno 30 terorista.

Jemenski zvanični izvori saopštili su u sredu da je osujećen al-Kaidin plan za zauzimanje jednog lučkog grada zajedno sa jednim naftnim terminalom u zapadnom vlastništvu. Bezbednost u prestonici Sani, kao i u drugim mestima, je znatno pojačana.

Američko i britansko osoblje je skoro u potpunosti evakuisano iz Jemena zbog opasnositi koja preti od ogranka al-Kaide na Arabijskom poluostrvu. Ukupno 18 američkih diplomatskih misija na Bliskom Istoku i Africi biće otvorene najranije sutra.

U međuvremenu, Saudijska Arabija je zatvorila dvije osobe za koje se sumnja da su planirale napade na zapadne ambasade. Državna saudijska novinska agencija prenosi da su osumnjičeni, jedan iz Čada a drugi iz Jemena, održavali vezu sa al -Kaidom na Arabijskom poluostrvu, kao i da su pominjali “neposredne samoubilačke napade.”
XS
SM
MD
LG