Linkovi

Novi bombaški napad u Volgogradu


Mesto nove eksplozije u ruskom gradu Volgogradu

U snažnoj eksploziji u trolejbusu poginulo je 14 osoba, dok je gotovo 30 povređeno; ruski predsednik naredio pooštravanje mera bezbednosti širom zemlje

U drugom uzastoponom bombaškom napadu u Volgogradu u Rusiji, poginulo je 14 ljudi.

Ruske vlasti su saopštile da je gotovo 30 osoba ranjeno u jutrošnjoj snažnoj eksploziji u pretrpanom trolejbusu u Volgogradu. Eksplozija je uništila autobus, dok je razbila prozore na okolnim zgradama.

“Nisam znao šta se događa. Svuda je bilo staklo od razbijenih prozora. Počeo sam da pružam pomoć drugima, običnim ljudima koji su prebacivali povređene u bolnicu”, navodi jedan od očevidaca.

“Za sada je teško znati tačan broj povređenih, ali su svi u lošem stanju sa opekotinama I povredama koje su tipične za ranjavanje od eksplozije", saopštila je Veronika Skvorstova iz ruskog Ministarstva zdravlja.

Jutrošnji napad usledio je posle jučerašnjeg samoubilačkog bombaškog napada na železničkoj stanici u Volgogradu, u kojem je ubijeno 17 osoba.

Ruske vlasti saopštile su da su dva napada verovatno povezana, s obzirom na to da su korišteni slični eksplozivi. Za jučerašnji napad odgovorna je žena iz Dagestana, republike u obližnjem nestabilnom Severnom Kavkazu.

Iz Kremlja je danas saopšteno da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio kontraobaveštajnoj agenciji da pooštri mere bezbednosti u Volgogradu i širom zemlje.

Napadi su izvedeni nekoliko nedelja uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, koji je udaljen oko 650 kilometara jugozapadno od Volgograda. Međunarodni olimpijski komitet izrazio je žaljenje zbog bombaških napada, ali i naveo da je uveren da Rusija ima kapacitete da obezbedi igre.
XS
SM
MD
LG