Linkovi

Rusija za zamrzavanje proizvodnje nafte


Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa direktorima najvećih proizvodjača nafte u zemlji uključujući Lukoil kako bi čuo njihova gledišta o prošlomesečnom predloženom zamrzavanju proizvodnje.

Ruske naftne kompanije podržavaju ideju da se zamrzne proizvodnja na gotovo rekordnom nivou postignutom u januaru, ali ne podržavaju bilo kakve predloge da se smanji proizvodnja nafte kako bi se podigle globalne cene, saopštio je ministar energetike Aleksandar Novak.

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa direktorima najvećih proizvodjača nafte u zemlji uključujući Lukoil kako bi čuo njihova gledišta o prošlomesečnom predloženom zamrzavanju proizvodnje. Na početku sastanka Putin je rekao da je zadatak Moskve da se održi stabilnost ruskog naftnog sektora i obezbede razvoji implementacija dugoročnih projekata.

Izvori OPEC-a i delegati su danas saopštili agenciji Rojters da je malo verovatno da će OPEC smanjiti proizvodnju na narednom sastanku u junu jer će biti suviše rano da bi se procenilo koliko brzo raste proizvodnja Irana.

Isti izvori navode da zemlje članice OPEC-a, poput Saudijske Arabije žele da testiraju spremnost Rusije da zamrzne proizvodnju pre nego što preduzmu bilo kakve dalje korake u cilju stabilizacije cena.

XS
SM
MD
LG