Linkovi

Samoubilački napad u Rusiji


Istražitelji na mestu eksplozije na ulazu u železničku stanicu u Volgogradu

Najmanje 14 osoba je poginulo, dok su desetine povređene u bombaškom napadu koji je na železničkoj stanici u ruskom gradu Volgogradu izvela žena samoubica

Portparol istražnog komiteta Rusije Vladimir Markin saopštio je da je eksploziv aktiviran rano jutros u blizini detektora za metal na ulazu u stanicu. U eksploziji bombe, koja je bila sačinjena od više od 10 kilograma eksploziva TNT, povrijeđeno je najmanje 40 osoba.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad. Novinska agencija Interfaks prenosi da su na mjestu eksplozije pronađeni posmrtni ostaci žene koja je izvela napad, što će vlastima omogućiti da je brzo identifikuju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je bezbjednosnim snagama da preduzmu sve neophodne sigurnosne mjere posle bombaškog napada, koji je izveden nekoliko nedelja uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Volgograd se nalazi oko 690 kilometara sjeveroistočno od Sočija i u blizini je nestabilnog regiona Sjevernog Kavkaza. U oktobarskom napadu u tom gradu, koji je takođe izvela žena samoubica, poginulo je pet osoba dok je oko 30 povrijeđeno.
XS
SM
MD
LG