Linkovi

Afera Rupert Murdok - počelo suđenje


Endi Kolson, bivši šef za medije premijera Dejvida Kamerona i Rebeka Bruks, bliska saradnica Ruperta Murdoka (arhiva)
Endi Kolson, bivši šef za medije premijera Dejvida Kamerona i Rebeka Bruks, bliska saradnica Ruperta Murdoka (arhiva)

Endi Kolson, bivši šef za medije premijera Dejvida Kamerona i Rebeka Bruks, bliska saradnica Ruperta Murdoka u listu "News of the World" prvi su se našli na optuženičkoj klupi.

Prvo suđenje za aferu sa hakovanjem telefona, zbog kojeg je prestao da izlazi list Ruperta Murdoka "News of the World", počelo je danas u Londonu.

Na optuženičkoj klupi našli su se bivša Murdokova bliska saradnica Rebeka Bruks i bivši šef za medije premijera Dejvida Kamerona, Endi Kolson.

Bruks i Kolson su na listi sa još osam optuženika, koji će odgovarati zbog skandala koji je pre dve godine potresao Britaniju, prenele su agencije.

Bruks je stigla u londonski sud sa suprugom Čarlijem, koji je takođe na listi optuženih. Kolson je u sud stigao sa svojim pravnim timom.

Među tačkama optužnice su hakovanje govorne pošte na mobilnim telefonima oko 600 ljudi, uključujući jednu ubijenu učenicu, ali i zvezde poput muzičara Pola Makartnija i glumca Džuda Lava, kao i podmićivanje i prikrivanje dokaza.

Očekuje se da će porota čuti "eksplozivna svedočenja" o skandalu koji je prinudio australijskog medijskog magnata Ruperta Murdoka da zatvori osramoćeni list "News of the World" 2011. godine, a priča je pretila da ugrozi i ugled vlade Dejvida Kamerona.
XS
SM
MD
LG