Linkovi

"Kraljevske zabave" u SAD


Princ Vilijam i Kejt Midlton pred oltarom u Vestiministerskoj opatiji
Princ Vilijam i Kejt Midlton pred oltarom u Vestiministerskoj opatiji

Vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton imalo je svoju publiku i u Sjedinjenim Državama. Kraljevsko sudbonosno „da" u Njujorku je praćeno na Tajms Skveru, dok je u predgrađu Vašingtona pab „Junion Džek“otvorio vrata u 5 ujutro kako bi ugostio ranoranioce koji su željeli da prate ceremoniju.

Veliki broj ljudi okupio su u ranim jutarnjim satima na njujorškom Tajms Skveru, kako bi pratili kraljevsko vjenčanje. Pojedini su došli obučeni u specijalnu odjeću.

"Nosim šešir, zato što prisustvujem kraljevskom vjenčanju na Tajms Skveru u Njujorku. Prije trideset godina, kada sam bila student, ustala sam u tri ujutro da bih gledala vjenčanje lejdi Dajane i princa Čarlsa. To je bio divan događaj, tako da sam htjela da budem dio i ovog”, kazala je Kristin Pejdžor.

Vjenčanje roditelja princa Vilijama bilo je na umu i stanovnika Vašingtona koji su došli u britanski pab “Junion Džek”, kako bi gledali današnju ceremoniju. Među njima je bila i Lindzi Veldon.

"Uvijek sam bila ljubomorna na roditelje i starije prijatelje koji su govorili da se sjećaju kada se Dajana udala. Zato sam odlučila da ispratim današnje vjenčanje.”

Većina mušterija bile su žene. Kajl Ridi odlučio je međutim da dođe sa grupom prijatelja.

"Mislio sam da bi bilo zabavno da uradimo nešto što nikada nismo i vjerovatno nikada više nećemo.”

"Ovo je poput predsjedničke inauguracije. Želite da učestvujete, a i zabavno je družiti se s drugim ljudima, ističe Šejna Hetis.

Takođe je važno nositi šešir.

"To je sve dio zabave. Morate da nosite šešir ili tijaru. Ja definitvno nemam tijaru”, navodi Šejna.

Liz Vihil i njena prijateljica Šon su međutim imale tijare. Mogle su da ih nose kući, dok gledaju televizijski prenos, ali doživljaj ne bi bio isti.

"Ovdje možete da se uživite u ceremoniju i da budete sa ljudima koji su takođe uzbuđeni, dok ste kući sami. Tako da je vrijedjelo uzeti slobodan dan i doći ovdje.”

Za pojedine Amerikance svakako jeste, dok je većina međutim spavala ili se pripremala za posao.

XS
SM
MD
LG