Linkovi

Romni osigurao nominaciju


Bivši guverner Masačusetsa obezbedio je republikansku predsedničku nominaciju pobedom na jučerašnjim primarnim izborima u Teksasu

U saopštenju iz svog izbornog štaba, Mit Romni je poručio da se republikanska partija ujedinila u cilju da se “neuspesi protekle tri i po godine stave iza nas” i da neće biti zadovoljna dok se Amerika “ne vrati na put punog zapošljavanja i prosperiteta.”

Republikanci će u avgustu održati svoju konvenciju u Tampi gde će i zvanično proglasiti kandidaturu Romnija i njegovog potpredsednika. Romni će tako postati prvi mormon kojeg je nominovala za predsednika jedna od dve vodeće američke stranke.

Američki predsednik Barak Obama čestitao je Romniju na osvajanju republikanske nominacije. Portparol Obaminog izbornog štaba rekao je da su predsednik i njegov republikanski rival jutros kratko razgovarali telefonom, te da je Obama izjavio da se raduje "važnoj i zdravoj debati o budućnosti Amerike." U Romnijevom izbornom štabu telefonski razgovor je opisan kao "kratak i srdačan".

Inače, problem za Romnijevu kampanju trenutno predstavlja podrška milijardera Donalda Trampa, koji i dalje osporava da je predsednik Obama rodjen u SAD, godinu dana pošto je predsednik objavio svoju krštenicu sa Havaja. Romni, koji kaže da veruje da je Obama američki gradjanin, juče je rekao novinarima da ne se ne slaže uvek sa svima koji ga podržavaju, ali da mu je potrebna podrška dobrih ljudi da bi pobedio u novembru.
XS
SM
MD
LG