Linkovi

Robert O'Brajen četvrti Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost


Robert O'Brajan, novi savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa, tokom posete Švedskoj u avgustu 2019. kada je bio na položaju specijalnog predsednikovog izaslanika za pitanja talaca

Predsednik Tramp imenovao je Roberta O'Brajena za svog novog savetnika za nacionalnu bezbednost, umesto Džona Boltona, koji je otpušten prošle nedelje.

Tramp je preko svog tviter naloga predstavio O'Brajena navodeći da trenutno služi kao specijalni predsednički izaslanik za pitanja talaca u Stejt departmentu. Tramp je dodao da je "dugo i naporno radio sa Robertom" i da će on obaviti sjajan posao na novoj funkciji.


O'Brajena je između ostalog bivši predsednik Džordž Buš mlađi imenovao za američkog predstavnika u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, gde je sarađivao sa svojim prethodnikom Boltonom. Takođe je bio savetnik u kampanjama republikanskih predsedničkih kandidata Mita Romnija, Skota Vokera i Teda Kruza.

Za Boltona, Tramp je rekao da je bio "katastrofa" kada je reč o politici prema Severnoj Koreji , da je radio "van svojih ovlašćenja" u vezi sa Venecuelom i da se nije slagao sa važnim zvaničnicima administracije.

O'Brajen je četvrti Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost u nepune tri godine na položaju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG