Linkovi

Janković odneo pobedu na svim biralištima u SAD


Na glasanju za predsednika Srbije u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu najviše glasova osvojio je kandidat grupe građana "Za Srbiju bez straha" Saša Janković za kojeg je glasalo 82 birača, potvrđeno je za Glas Amerike u Ambasadi RS u Vašingtonu.

Kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Aleksandar Vučić dobio je 28 glasova, sledi ga kandidat grupe građana "Moramo bolje" Vuk Jeremić sa 15 glasova.

Za Luku Maksimovića, alijas Ljubišu Preletačevića Belog glasalo je 12 birača.

U birački spisak u Vašintgonu upisano je 180 birača.

U Generalnom konzulatu u Čikagu najviše glasova je takođe dobio Saša Janković, za koga je glasalo 88 birača, potvrđeno je Glasu Amerike u Generalnom konzulatu.

Drugo mesto zauzeo je Ljubiša Preletačević Beli, sa 16 glasova. Sledi ga Aleksandar Vučić sa 12. Kandidat partije" Dosta je bilo" Saša Radulović osvojio je 5 glasova, koliko je dobio i Vuk Jeremić.

U Čikagu je pravo glasa imalo 203 birača.

I u Njujorku je ubedljivu pobedu odneo Saša Janković - 110 glasova od ukupno 192 koliko je izašlo na glasanje. Na drugom mestu je Vuk Jeremić sa 25 glasova, dok su po 15 glasova dobili Ljubiša Preletačević Beli i Aleksandar Vučić, potvrdio je Glasu Amerike Goran Savić, šef biračkog odbora u konzulatu Republike Srbije u Njujorku.

U San Francisku, gde je pravo glasa imalo 182 birača - Saša Janković osvojio je najviše, 67 glasova, potvrđeno je za Glas Amerike u konzulatu u San Francisku. Jankovića sledi Ljubiša Preletačević Beli sa 20 glasova. Treći je Vuk Jeremić sa 14 glasova. Saša Radulović ("Dosta je bilo") dobio je 6 glasova, Aleksandar Vučić (vladajuća koalicija) 4 , Boško Obradović (Dveri) 3, Vojislav Šešelj (SRS) i Aleksandar Popović (DSS) po jedan glas.

Podaci o izlaznosti

Najveći odziv bio je u Vašingtonu, gde je glasalo 83,33% od 180 upisanih birača.

Nešto manji odziv bio je u Čikagu, gde je u Generalnom konzulatu od 203 upisanih birača glasalo 67,48%.

U Generalnom konzulatu u Njujorku glasalo je 192 od 246 upisanih birača, saopštila je Ambasada RS u SAD.

Na biračkom mestu u San Francisku glasalo 116 od 182 upisanih birača, što je oko 63,7%.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG