Linkovi

Republikanci podržali Pola Rajana


Kongresmen Pol Rajan iz Viskonsina na konferenciji za novinare na Kapitol Hilu 28. oktobra 2015.
Kongresmen Pol Rajan iz Viskonsina na konferenciji za novinare na Kapitol Hilu 28. oktobra 2015.

Republikanska većina u Predstavničkom domu podržala je favorita konzervativaca, kongresmena iz Viskonsina Pola Rajana, kao novog predsedavajućeg tog tela.

Na sastanku republikanskog kokusa iza zatvorenih vrata, zakonodavci su izrabrali 45-godišnjeg Rajana da zameni Džona Bejnera, koji se povlači iz Kongresa krajem nedelje.

Rajan, koji je bio republikanski kandidat za potpredsednika na izborima 2012, koje je njegova stranka izgubila, obećao je svom razjedinjenom stranačkom kokusu da namerava da svim zakonodavcima bez obzira na rang i titule pruži priliku da se njihov glas čuje pri donošenju zakona.

Pošto je 247 članova republikanske većine podržalo Rajana kao predsedavajućeg, Predstavnički dom će u punom sastavu glasati o njegovom izboru, najverovatnije sutra. Kao predsedavajući Predstavničkog doma, Rajan će biti jedna od najmoćnijih ličnosti u američkoj politici, drugi u redu za predsednički položaj, odmah iza potpredsednika.

Javnosti je poznat kao medijski vešt republikanski glasnogovornik, koji se strastveno zalaže za smanjenje vladine potrošnje i eliminisanje godišnjeg budžetskog deficita.

XS
SM
MD
LG