Linkovi

Republikanski kandidat odbija da prizna poraz u Alabami


Republikanski kandidat Roj Mur
Republikanski kandidat Roj Mur

Republikanski kandidat za mesto u Senatu Roj Mur i dalje odbija da prihvati poraz na izborima u Alabami, na kojima je pobedio njegov rival iz Demokratske stranke - Dag Džons.

BivšI sudija, kojem birači nisu oprostili optužbe za nedolično seksualno ponašanje, između ostalog i prema maloletnicama, kada je bio u tridesetim godinama, sinoć je objavio video poruku:

“Još nisu prebrojani svi glasovi, uključujući glasove vojnika. Ovo je bila veoma tesna trka i sada čekamo saopštenje državnog sekretara Alabame. Ove izbore nisu pratili samo žitelji Alabame, pratili su ih cela zemlja i svet. Zašto? Zato što veruju da su srce i duša ove zemlje na kocki. Kao i većina Amerikanaca, i ja sam zabrinut za budućnost naše zemlje. U finansijskom i u moralnom pogledu”.

Predsednik Tramp je podržao Mura, ali za razliku od njega prihvatio izborne rezultate i Murovom rivalu čestitao na uspehu.

Dag Džons će u januaru položiti zakletvu za dvogodišnji mandat na položaj u Senatu, koji je ostao upražnjen posle odlaska republikanca Džefa Sešnsa, kojeg je Tramp postavio za sekretara za pravosuđe.

Stručnjaci smatraju da pobeda demokrate u Alabami nije samo odbacivanje Mura kao nepodobnog kandidata , već je i neuspeh za predsednika Trampa.

XS
SM
MD
LG