Linkovi

Frustracije u Republikanskoj stranci zbog Trampa


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na mitingu u Ešburnu u Virdžiniji
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na mitingu u Ešburnu u Virdžiniji

Zbog produženog verbalnog duela Donalda Trampa sa Kizrom i Gazalom Kan, muslimanskim roditeljima američkog vojnika poginulog u Iraku, još nekoliko uglednim republikanaca počelo je da javno kritikuje predsedničkog kandidata, čime je skrenuta pažnja na tenziju koja traje izmedju Trampa i stranačkih lidera.

Meg Vitman, istaknuta direktorka u tehnološkom sektoru, koja se neuspešno kandidovala za guvernera Kalifornije 2010, izjavila je za Njujork Tajms da će podržati i prikupljati donacije za demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, nazivajući Trampa “nepoštenim demagogom”. Kongresmen Ričard Hana iz Njujorka postao je prvi aktuelni republikanski član Kongresa koji je podržao Klinton, navodeći da su ga “razjarili” komentari republikanskog kandidata o porodici KAn.

Dan ranije, predsednik Barak Obama je u potezu neuobičajenom za aktuelnog američkog lidera, osudio republikanskog kandidata nazivajući ga “nepodobnim da služi” kao glavnokomandujući nacije.

Tramp je hitro reagovao na Obamine komentare, navodeći da mu je gotovo čas da ga predsednik kritikuje, dodajući da Obama ne zna šta radi i nazivajući ga “slabim predsednikom.”

XS
SM
MD
LG