Linkovi

Rajan "ohrabren" posle susreta s Trampom


Pol Rajan / Donald Tramp

Najverovatniji predsednički kandidat Republikanske stranke, milijarder Donald Tramp i najviši izabrani zvaničnik te stranke, predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan izrazili su uverenje posle današnjeg sastanka da će na kraju najverovatnije zajednički krenuti u kampanju protiv najverovatnijeg predsedničkog kandidata Demokratske stranke i bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

Međutim scena ispred zgrade Republikanskog nacionalnog komiteta, gde su se dvojica pripadnika te partije sastala, podsećala je na haotičnu, nepredvidivu predsedničku trku koja ih je dovela do toga mesta – zakonodavci su preskakali ograde, jedan čovek je svirao gajde u pokušaju da nadjača verske demonstrante, dok je grupa ilegalnih imigranata podrugljivo obavila “sahranu” Republikanske stranke.

Rajan, koji je prošle nedelje izjavio da “jednostavno nije spreman” da podrži Trampovu ekscenstričnu kampanju, ni danas nije u potpunosti stao iza njegove kandidature, ali je izjavio da je “ohrabren” što se tiče ujedinjenja sa Trampom.

“Verujem da smo posadili seme ujedinjenja”, rekao je Rajan, ali i dodao da je to proces za koji treba vremena. "Veoma je važno da ne lažiramo to ujedinjenje”.

Tramp se uzdržao od uobičajenih komentara medijima, izbegavajući kamere dok je izlazio sa sastanka. On je zatim otišao na sastanke sa drugim republikanskim zakonodavcima od kojih su ga neki već podržali, dok su drugi i dalje skeptični prema njegovim političkim gledištima, kao i šansama da pobedi Klinton u trci za 45. predsednika Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG