Linkovi

Izvinjenje Lohtija zbog ponašanja u Riju


Rajan Lohti
Rajan Lohti

Američki plivač Rajan Lohti, koji je podneo lažnu prijavu da je tokom održavanja Olimpijade opljačkan na jednoj benzinskoj pumpi u predgrađu Rija sa još trojicom kolega, Džekom Kondžerom, Ganarom Bencom i Džejmsom Figenom, uputio je izvinjenje za svoje ponašanje putem tvitera.

U međuvremenu, Figen, kome nije dopušteno da napusti Brazil, pristao je da isplati odštetu u vrednosti od gotovo 11 hiljada dolara jednoj brazilskoj humanitarnoj organizaciji, zbog lažnog iskaza i štete počinjene na benzinskoj pumpi. Isplatom navedene sume, Figenu će biti dozvoljeno da se vrati u Sjedinjene Države.

Figenov advokat Breno Melaranjo se rano jutros, posle sastanka sa zvaničnicima tužilaštva i sudijom u Rio de Žaneiru, obratio novinarima.

"Brazilski zakon je u ovakvim slučajevima daje mogućnost dogovora pre pokretanja krivičnog postupka. Posle višečasovnog većanja, postignut je dogovor da se isplati odšteta u vrednosti od 35 hiljada brazilskih reala."

Advokat je rekao da će Figenu biti vraćen pasoš i da će mu, po izvršenju uplate, biti dozvoljeno da napusti Brazil. Lohti, Kondžer i Benc su se već vratili u Sjedinjene Države.

Olimpijski komitet Sjedinjenih Država se izvinio narodu Brazila zbog incidenta i nedoličnog ponašanja četvorice američkih plivača.

XS
SM
MD
LG