Linkovi

Serena i Radvanska u finalu Vimbldona


Agnieszka Radwanska and Serena Williams at Wimbledon
Agnieszka Radwanska and Serena Williams at Wimbledon

Amerikanka igra za svoj peti trofej na Vimbldonu, Poljakinja u prvom Grand Slem finalu može i do prvog mesta na WTA rang-listi

U finalu ovogodišnjeg Vimbldona, u konkurenciji teniserki, sastaće se Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Agnješka Radvanska.

Radvanska je do svog prvog Grand Slem finala stigla pobedom nad Nemicom Anželik Kerber sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4, a ukoliko u subotu popodne osvoji trofej, ujedno će preuzeti i prvo mesto na svetskoj rang-listi.

To će međutim biti veoma težak zadatak, s obzirom da će s druge strane mreže imati 13-ostruku Grand Slem šampionku, i četvorostruku osvajačicu Vimbldona Serenu Vilijams, koja je u pobedi protiv do skoro vodeće teniserke sveta Beloruskinje Viktorije Azarenke, pružila još jednu sjajnu partiju. Tridesetogodišnja Amerikanka servirala je neverovatno, ostvarila 24 asa, što joj je rekord karijere i na kraju trijumfovala, takođe u dva seta - 6:3 i 7:6 (6).

Mlađoj sestri Vilijams biće to sedmo finale na Vimbldonu, a podatak koji bi trebalo da ohrabri njenu protivnicu jeste da je upravo u olimpijskim godinama, 2004. i 2008, doživela jedine poraze.
XS
SM
MD
LG