Linkovi

Putin prvi put u javnosti posle 10 dana


Ruski predsednik Putin i njegov kirgistanski kolega Almazbek Atambajev tokom sastanka u Konstantinovoj palati nadomak Sankt Peterburga, 16. marta 2015.

Predsednik Rusije Vladimir Putin pojavio se danas u javnosti posle nekoliko dana tokom kojih su kružile glasine da je ili bolestan, ili da je umro, ili da je svrgnut s vlasti.

Putin je izašao pred novinare neposredno pre razgovora sa predsednikom Kirgistana Almazbekom Atambajevim ispred Konstantinove palate u Sankt Peterburgu.

Atanbajev je poručio da bi trebalo da bude manje glasina o ruskom lideru, dodajući da ga je Putin pokazao imanje oko palate i demonstrirao ne samo da hoda, već da može i da ubrza". Putin je uz osmeh odgovorio da bi "bez glasina bilo dosadno."

Pre današnjeg pojavljivanja u javnosti Putin nije primećen još od 5. marta kada se u Moskvi sastao sa italijsnkim premijerom Mateom Rencijem, sastanci sa predsednicima Kazahstna i Belorusije, planirani za 12. i 13 mart u Astani su odloženi, a agencija Rojters je navodeći izvore bliske vladi Kazahtstana prenela da su otkazani zbog bolesti predsednika Putina. Zvanični Kremlj danas je saopštio da će se Putin sa dvojicom lidera sastati već u petak 20. marta.

XS
SM
MD
LG