Linkovi

Pucnjava u osnovnoj školi u Kaliforniji


Evakuacija iz osnovne škole Nort park u San Bernardinu, 10. april 2017.
Evakuacija iz osnovne škole Nort park u San Bernardinu, 10. april 2017.

Američka policija saopštila je da je naoružani napadač, 53-ogodišnji Sedrik Anderson, otvorio vatru u jednoj osnovnoj školi u južnoj Kaliforniji i ubio svoju suprugu, nastavnicu Karen Elejn Smit, a zatim izvršio samoubistvo.

U pucnjavi su povređena i dva učenika, od kojih je jedan, osmogodišnji Džonatan Martinez, kasnije preminuo od zadobijenih povreda. Drugi, devetogodišnji dečak, je trenutno u stabilnom stanju.

Vlasti ne veruju da su dva učenika bili meta napada. Policija u San Bernardinu navela je da su Anderson i Smit bili u braku samo nekoliko meseci, te da su bili rastavljeni. Anderson je ranije osuđivan za posedovanje oružja i nasilje u porodici.

U školu Nort park je ušao kao posetilac i krio oružje dok nije otvorio vatru u učionici za decu sa specijalnim potrebama.

Učenici su posle pucnjave evakuisani i odvedeni na bezbedno, u obližnju srednju školu.

U San Bernardinu, koji se nalazi istočno od Los Anđelesa, 2015. godine je izveden teroristički napad u kojem je ubijeno 14 osoba. Počinioci, bračni par Sajed Rizvan Faruk i Tašvin Malik, bili su inspirisani ekstremističkom organizacijom Islamska država.

XS
SM
MD
LG