Linkovi

Napad na Ohajo Stejt univerzitetu


Policija u gradu Kolumbusu, na srednjem zapadu SAD, saopštila je da je najmanje devet osoba ranjeno na kampusu državnog univerziteta Ohaja, kada je napadač automobilom uleteo u gomilu pešaka i zatim ih napao nožem.

Policija je ubila osumnjičenog. Američki mediji javljaju da je napadač identifikovan kao 18-godišnji mladić somalijskog porekla.

"Moramo da uzmemo u obzir da je u pitanju teroristički napad", rekla je Kim Džejkobs, šef policije u Kolumbusu.

Predstavnici obližnje bolnice kažu da je primljeno devet žrtava napada, od kojih je jedna osoba u teškom stanju.

Predsednik Ohajo Stejt univerziteta Majkl Drejk preneo je novinarima da su prvobitno kružile glasine da postoji još jedan osumnjičeni. Međutim, on je dodao da je policija obavila pretragu kampusa i veruje da je postojao samo jedan napadač.

Drejk je rekao da još ne može da identifikuje napadača niti spekuliše o motivu napada. Dodao je da je u pitanju nameran napad, pošto se napadač automobilom popeo na trotoar da bi udario u pešake. Onda je izašao iz kola i počeo da ubada ljude mesarskim nožem.

Ohajo Stejt je prvobitno izdao upozorenje da se na kampusu nalazi napadač sa vatrenim oružjem i pozvao studente da potraže sklonište. To upozorenje je u međuvremenu ukinuto, a predstavnici Univerziteta kažu da je situacija sada bezbedna.

Na glavnom kampusu Ohajo Stejt univerziteta u Kolumbusu boravi oko 60.000 studenata.

XS
SM
MD
LG