Linkovi

Princeza od Velsa kaže da lečenje od raka "dobro napreduje"


Kejt Midlton, princeza od Velsa (arhiva, AP)
Kejt Midlton, princeza od Velsa (arhiva, AP)

Princeza od Velsa je u petak saopštila da "dobro napreduje" u lečenju od raka i da će prisustovati proslavi rođendana kralja Čarlsa Trećeg u subotu - što će biti njeno prvo pojavljivanje od objave dijagnoze.

Kejt Midlton je u martu objavila snimak na kojem govori da je obolela od raka, ali nije iznela detalje.

"Dobro napredujem, ali kao i svako ko prolazi kroz hemioterapiju, znam da ima dobrih i loših dana", navela je Kejt u saopštenju u petak i dodala da ima "još nekoliko meseci" lečenja.

"Radujem se što ću prisustvovati rođendanskoj paradi kralja za vikend sa porodicom, i nadam se da ću tokom leta biti na još nekim događajima, ali i dalje sam svesna da opasnost nije u potpunosti prošla".

Palata je objavila i fotografiju princeze od Velsa, koja je nastala nedavno u Vindzoru.

Palata je takođe navela da je kralj "oduševljen" što će Kejt prisustvovati rođendanskoj paradi. Reč je o tradicionalnom događaju, odnosno zvaničnoj proslavi kraljevog rođendana.

Čarls Treći se takođe leči od raka.

Očekuje se da će Kejt na proslavu doći u kočiji, sa svoje troje dece: prinčevima Džordžom i Luisom, i princezom Šarlot. Moguće je i da će se pridružiti ostalim članovima kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate.

Kejt je u novom saopštenju navela da je "oduševljena podrškom javnosti i porukama ohrabrenja".

"Učim da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Živim dan za dan, slušam svoje telo i dozvoljavam sebi da uzmem koliko god vremena mi je potrebno za izlečenje. Hvala vam na razumevanju i što ste hrabro delili svoje priče sa mnom".

XS
SM
MD
LG