Linkovi

Predstavnički dom osporava uredbu o imigraciji


Predsednik Komiteta za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma Majk Rodžers i kongresmen Bili Long dolaze na glasanje na Kapitol Hilu.

Značaj ovog akta je uglavnom simboličan pošto ga Senat, koji do kraja godine kontrolišu demokrate, neće ni staviti na glasanje.

Predstavnički dom Kongresa usvojio je zakon koji bi mogao da poništi uredbu predsednika Obame o izuzimanju više od 4 miliona nedokumentovanih imigranata od deportacije.

Predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Džon Bejner, izjavio je da će se njihova borba za odbacivanje predsednikovih uredbi pojačati kada novi Kongres pod kontrolom republikanaca položi zakletvu narednog meseca.

Bela Kuća tvrdi da je potez predsednika legalan i da će on staviti veto na zakon ako stigne na njegov sto. Medjutim, značaj ovog akta je uglavnom simboličan pošto ga Senat, koji do kraja godine kontrolišu demokrate, neće ni staviti na glasanje.

Demokrate, sa svoje strane podsećaju da su republikanski predsednici Ronald Regan i Džordž Herbert Voker Buš takođe donosili uredbe o imigraciji kojima nije kršen američki ustav.

XS
SM
MD
LG