Linkovi

Predsednik SAD ponovo nazvao medije neprijateljem naroda


Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je u četvrtak napao nacionalne medije, kritikujući njihove izveštaje da je Bela kuća haotična zbog odlaska velikog broja visokih zvaničnika.

Tramp je na Tviteru ustvrdio da nadgleda "uhodanu mašinu sa delovima koji se menjaju".

Predsednik je tvitovao je da su pogrešni izveštaji da su njegova ćerka Ivanka i njen suprug Džered Kušner, oboje savetnici u Beloj kući, zaslužni za odlazak advokata Bele kuće Dona Mekgana, zato što nije dovoljno podržavao Trampa.

Tramp je poručio da njegovi članovi porodice nemaju nikakve veze sa Mekganovim odlaskom i da "lažni mediji" namerno iznose pogrešne informacije.

Predsednik je naveo i da nije tačno da ga je Mekgan sprečio da otpusti sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa ili specijalnog tužioca Roberta Malera koji vodi istragu o Rusiji.

Advokat Bele kuće, koji bi trebalo da napusti položaj narednih nedelja, pridružiće se dugoj listi ključnih zvaničnika administracije koji su otpušteni, primorani da podnesu ostavku ili su dobrovoljno otišli.

U drugom nizu tvitova, Tramp je ponovio da su mediji nepošteni i da imaju samo "mržnju i agendu" i da su "neprijatelj naroda".

Najoštrije je kritikovao svoje omiljene "mete", CNN i NBC, zbog izveštaja o Beloj kući, uz ocene da direktor CNN-a Džef Zaker obavlja užasan posao, a da će direktor NBC njuza Endrju Lak biti otpušten.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG