Linkovi

Potraga ponovo prekinuta zbog nevremena


Avion australijskog kraljevskog vazduhoplovstva u operaciji potrage za nestalim avionom Malezija Erlajnsa iznad Indijskog okeana
Avion australijskog kraljevskog vazduhoplovstva u operaciji potrage za nestalim avionom Malezija Erlajnsa iznad Indijskog okeana

Na tajlandskim satelitskim snimcima zabeleženi su novi mogući ostaci nestalog malezijskog aviona, ali je potraga za Boingom 777 sa 239 putnika i članova posade ponovo prekinuta zbog nevremena.

Tajlandska svemirska agencija saopštila je da je jedan od njenih satelita u južnom delu Indijskog okeana snimio oko 300 plutajućih predmeta, veličine od dva do 15 metara.

Na francuskim satelitskim snimcima prethodno su se mogla videti 122 predmeta, od kojih su neki bili dugi i do 23 metra.

Napori da se dođe do tih objekata za zada su neuspešni. Australijska Uprava za bezbednost pomorskog saobraćaja navela je da su zbog loših vremenskih uslova svi avioni napustili to područje, dok će brodovi nastaviti potragu.

Očekuje se da će nevreme potrajati 24 sata. Jedanaest aviona i pet brodova pokušavalo je da pre nevremena dođe do mogućih ostataka nestalog aviona, 2.500 kilometara jugozapadno od australijske obale.

Međutim, loši vremenski uslovi već drugi put ove nedelje odlažu potragu, koja se odvija u jednoj od najudaljenijih i najopasnijih vodenih površina na Zemlji.
XS
SM
MD
LG