Linkovi

Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku


Predsednik Donald Tramp drži u ruci izdanje novina USA Today na čijoj naslovnoj piše "Oslobođen"
Predsednik Donald Tramp drži u ruci izdanje novina USA Today na čijoj naslovnoj piše "Oslobođen"

U Vašingtonu se održava tradicionalni Molitveni doručak na kojem je govorio i predsednik SAD Donald Tramp. U izlaganju je optužio demokrate koji su podržavali njegov opoziv, posebno predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi i republikanskog senatora Mita Romnija koji je jedini glasao za njegovu smenu za jučerašnjem suđenju u Senatu.

"Ne volim ljude koji veru koriste kao izgovor za nešto što znaju da je pogrešno. Niti podržavam ljude koji kažu "molim se za tebe", a znaju da to nije slučaj", rekao je Tramp na Molitvenom doručku.

To je ujedno bila i prva reakcija američkog predsednika na oslobađajuću presudu koju mu je u sredu izrekao Senat. Republikanska većina, sa izuzetkom Romnija, glasala je da Tramp bude oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Nensi Pelosi, koja je u Predstavničkom domu inicirala proces opoziva, rekla je da kao katolkinja ne mrzi Trampa i da se moli za njega njer je "krenuo stranputicom" kada je reč o poštovanju američkog ustava i vrednosti..

Senator Mit Romni, koji je mormon, u emotivnom govoru pred glasanje u sredu je rekao da ga je "vera navela na to da glasa za smenu Trampa".

Tramp je na Molitveni doručak stigao sa dnevnim novinama koje su pisale o njegovom opozivu. I pred publikom je pokazivao naslovne strane na kojima piše da je "oslobođen".

Predsednik Tramp sa naslovnom stranom Vašington posta na kojoj piše da je "oslobođen"
Predsednik Tramp sa naslovnom stranom Vašington posta na kojoj piše da je "oslobođen"

Nije se pozdravio sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, a dok je ona govorila, Tramp je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa.

I to je već druga vidna trzavica između predsednika i Nensi Pelosi za manje od 48 sati.

Pre govora o Stanju nacije, Tramp je odbio da se rukuje sa Pelosi, a ona je na kraju pocepala kopiju njegovog govora.

Kasnije je rekla da je to uradila zato što je Trampov govor bio "pun laži".

XS
SM
MD
LG