Linkovi

Policija u Baltimoru privela 12 osoba


Demosntranti skaču po policijskim kolima tokom jučerašnjeg protesta zbog smrti Fredija Greja

Vlasti su razmestile više od 1.000 pripadnika službe bezbednosti širom grada zbog najvećeg protesta od smrti Fredija Greja prošle nedelje...

Policija u američkom gradu Baltimor privela je najmanje 12 osoba tokom jučerašnje protestne šetnje, kojom su hiljade demonstranata želele da izaze gnev zbog smrti 25-godišnjeg muškarca, koji je teško povređen, dok se nalazio pod nadzorom policije.

Mirne demonstracije, koje traju već danima, juče su povremeno postajale nasilne, dok su se učesnici protesta pribižavali centru najvećeg grada američke države Merilend.

Na snimcima se vidi nekolicina demonstranata kako razbijaju stakla na policijskim vozilima.

Komesar baltimorske policije Entoni Bets izjavio je da se manja grupa odvojila od glavnog protesta i sukobila s policijom u blizini bejzbol stadiona, gde je trebalo da se odigra utakmica.

Vlasti su razmestile više od 1.000 pripadnika službe bezbednosti širom grada zbog najvećeg protesta od smrti Fredija Greja prošle nedelje.

Kongresmen iz Merilenda Ilajdža Kamings danas je u razgovoru za TV mrežu CBS izjavio da je odnos policije i zajednica za ovu generaciju ono što je nekad bila borba za građanska prava. Kamings je dodao da i dalje nije jasno zbog čega je Grej uhapšen i da je cela situacija "veoma uznemirujuća".

XS
SM
MD
LG