Linkovi

Policija: Braun bio osumnjičen za pljačku


Šef policije u Fergusonu, Tomas Džekson, saopštava ime policajca koji je usmrtio Majkla Brauna

Policija u američkoj saveznoj državi Misuri saopštila je da je nenaoružani tinejdžer afroameričkog porekla, čija smrt je izazvala višednevne proteste, bio osumnjičen za pljačku u jednoj prodavnici.

Šef policije Fergusona, gradića u okolini Sent Luisa, Tomas Džekson objavio je izveštaj policije, koji obuhvata i snimak sigurnosnom kamerom, na kojem se vidi 18-godišnji Majkl Braun u konfrontaciji sa prodavcem 9. avgusta.

U izveštaju se navodi da je Braun napustio prodavnicu sa kutijom cigara. Kasnije ga je usmrtio policijac koji je odgovarao na poziv službe za hitne slučajeve.

Šef policije Fergusona otkrio je ime policijaca koji je umrtio Brauna, radi se o Derenu Vilsonu, koji obavlja tu dužnost šest godina i nema nikakvih mrlja u karijeri.

Vilson je od 9. avgusta na obaveznom administrativnom odsustvu. Incident je izazavao nasilje u Fergusonu i bdenja hiljada ljudi u gradovima širom SAD.

Sinoć su demonstranti u skoro 100 američkih gradova minutom ćutanja odali poštu Braunu i svima drugima koji su nastradali od policije.

XS
SM
MD
LG