Linkovi

Pogođena bolnica u Kunduzu, poginulo 19 ljudi


Bolnica u Kunduzu posle vazdušnog napada američke vojske
Bolnica u Kunduzu posle vazdušnog napada američke vojske

Američka vojska potvrdila je da je tokom noći izvršila napad u toj oblasti, na - kako se navodi - "pojedince koji su predstavljali pretnju", i da je moguće da je tom prilikom došlo do kolateralne štete na zdravstvenom objektu...

Humanitarna organizacija "Lekari bez granica" saopštila je da je 19 osoba poginulo u njihovoj bolnici na severu Avganistana, posle jednog vazdušnog napada američke vojske na Kunduz.

Među žrtvama je 12 pripadnika bolničkog osoblja i troje dece, posle onoga što je grupa opisala kao "neprekidno bobardovanje", koje se nastavilo više od "30 minuta pošto su zvaničnici američke i avganistanske vojske u Kabulu i Vašingtonu obavešteni" o napadima iz vazduha.

Američka vojska potvrdila je da je tokom noći, oko 2:15 ujutro po lokalnom vremenu, izvršila napad u toj oblasti, na - kako se navodi - "pojedince koji su predstavljali pretnju", i da je moguće da je tom prilikom došlo do kolateralne štete na tom zdravstvenom objektu.

"Istraga incidenta je u toku", poručio je portparol američkih snaga u Avganistanau pukovnik Brajan Trajbus.

Grupa "Lekari bez grancia" najoštrije je osudila bombardovanje bolnice u Kunduzu, u kojoj je u tom trenutku bilo više od 100 pacijanata i njihovih pazitelja, i više od 80 pripadnika lokalnog i stranog osoblja te organizacije.

XS
SM
MD
LG