Linkovi

Srušio se vojni helikopter u Podgorici


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić na licu mjesta (rtcg.me)
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić na licu mjesta (rtcg.me)

U Podgorici se danas, iza podne, srušio vojni helikopter. Zamjenik komandanta Vazduhoplovstva pukovnik Namik Arifović tom prilikom teže je povrijeđen i nalazi se u komi. Njegov kolega Miroljub Antanasijević ima prelome grudne kosti, ali je stabilnog zdravstvenog stanja. Uzrok pada letjelice nije poznat.

Vojni helikopter se srušio nešto poslije 13 časova u Podgorici u blizini Komanskog mosta. Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su teže povrijeđeni pukovnik Namik Arifović i potpukovnik Miroljub Antanasijević, referent u referatu za letačke poslove.

Iz Intenzivne jedinice saopošteno je da je Arifović u komi i da ima povrede mozga i rebara. Antanasijević je smješten na Odjeljenju intezivne njege. Ima prelome grudne kosti, stabilno je i svjestan. Arifović je zamjenik komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

"Ministarstvo odbrane u saradnji sa nadležnim državnim organima, preduzima sve aktivnosti u identifikovanju uzroka pada. U toku je formiranje komisije za utvrđivanje uzroka udesa", dodaje se u saopštenju.

Očevidac Rasim Softić rekao je da je helikopter dolazio iz pravca Danilovgrada i da je naselju Gornja Gorica počeo da gubi visinu i zatim se srušio.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić dao je rok Komisiji do 26. juna da sačini prvi izvještaj o padu helikoptera. On je kazao da je helikopter kontrolisan prije leta.

Komandant Vazduhoplovstva Crne Gore, pukovnik Živko Pejović je rekao da je helikopter u kojem su bili Antanasijević i Arifović prije njihovog leta imala dva zadatka i da je korišćen čitave sedmice.

Iz Uprave policije je saopšteno da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem nalogu će nadležne službe preduzeti dalje aktivnosti radi utvrđivanja činjenica u vezi sa padom vojnog helikoptera.

XS
SM
MD
LG