Linkovi

Požar u zgradi srpske misije u Njujorku, nema povređenih


Vatrogasci intervenišu u večerašnjem požaru u zgradi srpske misije u Njujorku (Foto: Reuters/Andrew Kelly)

Njujorška vatrogasna služba saopštila je da je na trećem spratu zgrade na Menhetnu, u kojoj se nalazi Stalna misija Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, u nedelju uveče izbio požar, prenose američki mediji.

Vatrogasna služba je saopštila da su troje civila i jedan vatrogasac zadobili su lakše povrede u požaru na Petoj aveniji, preko puta Central parka, ali se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije navodi da "niko od osoblja misije nije povređen, dok su požarom su zahvaćene dve kancelarije".

U saopštenju se navodi da nadležne službe, koje utvrđuju uzrok požara, sumnjaju da se možda radi o kvaru na električnim instalacijama.

Požar je prijavljen oko 8:40 uveče po lokalnom vremenu, a nešto više od sat kasnije bio je pod kontrolom, posle intervencije više od 100 vatrogasaca.

Nema potpunog izveštaja o tome kolika je šteta na zgradi koja je pod zaštitom države Njujork od 1966. godine..

Zgrada koja je izgrađena 1905. godine bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama. Projektovala ju je ista njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i Grand Central stanicu na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, jer su države naslednice bivše SFRJ postigle dogovor o tome, a cena koja se traži je 50 miliona dolara.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG