Linkovi

Počinje izborna tišina na severu Kosova


Plakati sa likom Olivera Ivanovića i Gorana Rakića, dvojice od ukupno četvorice kandidata za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice

U nedelju se održavaprvi krug ponovljenih izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, na kojima učestvuju četri kandidata...

Sutra u sedam sati ujutru počinje izborna tišina za izbore za gradonačelnika severne Mitrovice koji će biti održani u nedelju. Gradjanske inicijative “SDP Oliver Ivanović” i “Srpska” održale su danas završne konvencije.

Kandidat za gradonačelnika severne Mitrovice Oliver Ivanović pozvao je građane Kosovske Mitrovice da u nedelju izađu na izbore i već u prvom krugu izaberu gradonačelnika ovog grada.

Ivanović je u pismu, koje je pročitano na završnoj konvenciji GI “SDP Oliver Ivanović” koja je održana u Kosovskoj Mitrovici, poručio građanima da ne dozvole da manipulacijom ili političkim pritiskom bude izabran neko ko ne može obezbediti mir, stabilnost i očuvanje njihovog viđenja kako grad treba da izgleda u budućnosti.

"Poštujem vaše pravo na drugačije mišljenje, ali razmislite kolika je cena", upozorio je Ivanović sugrađane u pismu, koje je potpisao kao politički pritvorenik iz sobe broj 9 zatvora u Prištini.

Nadamo se da su građani shvatili njegove ideje i da će u nedelju izaći u što većem broju i potvrditi njegovu kandidaturu, glasati za Olivera Ivanovića i da će on u prvom krugu pobediti”, rekla je Ksenija Božović iz Građanske inicijative “SDP Oliver Ivanović”.

Poslednjeg dana kampanje kandidat za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, Goran Rakić razgovarao je sa građanima na štandu Građanske inicijative “Srpska” na centralnom gradskom trgu Šumadija. On očekuje pobedu već u prvom krugu.

“Očekujem da Mitrovica u nedelju konačno dobije Srbina za gradonačelnika, da prebrodimo ovaj vakuum, koji je nastao i odmah nakon toga pristupimo formiranju Zajednice srpskih opština, koja je ključ ostanka i opstanka Srba na ovom prostoru. Očekujem pobedu već u prvom krugu” , rekao je Rakić.

Pored Gorana Rakića i Olivera Ivanovića kandidati za gradonačelnika severne Mitrovice su i Musa Miftari iz Demokratskog saveza Kosova i Fljorent Azemi iz Demokratske partije Kosova.

Bezbednosne mere uoči izbora za gradonačelnika severne Mitrovice, koji će biti održani u nedelju, 23. februara, pažljivo su isplanirane i koordinisane između Policije Kosova, EULEKS-a i KFOR-a.

Kako se navodi u saopštenju EULEKS-a Policija Kosova, biće prisutna ispred glasačkih mesta i drugih ključnih oblasti uz vidljivu podršku EULEKS-a i KFOR-a.
XS
SM
MD
LG