Linkovi

Pijani vozač usmrtio šest nemačkih turista u Italiji


Ulica na kojoj je automobil udario grupu nemačkih turista u regionu Južni Tirol (Foto: AP)

Šest osoba je stradalčo, dok je 11 povređeno, kada je pijani vozač u nedelju ujtro uleteo u grupu mladih nemačkih turista na severu Italije, saopštile su tamošnje vlasti.

Smrtonosna nesreća dogodila se u selu u blizini Bolcana, u oblasti Alto Adiđe, nešto posle 1 sat posle ponoći, dok su se Nemci spremali da se ukrcaju u autobus.

Autonomna oblast na severu Italije u kojoj većina stanovnika govori nemački, popularna je među nemačkim turistima, zbog svojih skijaških odmarališta u Dolomitima, i starinskih sela oko Bolcana.

Vozač autiomobila imao je visok nivo alkohola u krvi i vozio je veoma brzo, rekao je novinskoj agenciji Asošijeted pres (AP) jedan italijanski policajac, kojii je želeo da ostane anoniman, jer mu nije dozvoljen da otkrije svoje ime. Takođe je rekao da je policija zaključila da se ne radi o terorističkom napadu.

Dobrovoljna vatrogasna služna saopštila je na svojoj Fejsbuk stranici da je šest osoba stradalo na licu mesta. Povređeni, od kojih je četvoro u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko okolnih bolnica, a dvoje helikopterom u Insbruk, u susednoj Austriji, izjavio je komandant policije Bolcana Alesandro Koasin.

On je takođe rekao da je vozač, identifikovan kao 28-godišnji muškarac iz obližnjeg gradića Kijenes, uhapšen pod sumnjom da je učinio krivično delo ubistva iz nehata i nanošenje teških telesnih povreda. Njemu se pomoć ukazuje u bolnici u Bruniku.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG