Linkovi

Raste broj žrtava tajfuna na Filipinima


Uništeni domovi u tajfunu koji je pogodio Filipine
Uništeni domovi u tajfunu koji je pogodio Filipine

Broj žrtava tajfuna Bofa koji je pogodio Filipine porastao je na više od 230, dok spasilačke ekipe još tragaju za stotinama nestalih osoba

Najmanje 142 osobe poginule su u rudarskoj provinciji Kompostela Veli, planinskom području gde su klizišta i poplave uništile dva skloništa i vojni kamp.

U obližnjoj provinciji Davao Orijental, koja se prostire duž obale, u poplavama su poginule desetine ljudi, nakon što je snažna oluja juče pogodila to područje. Zvaničnici navode da je u pojedinim gradovima uništen veći dio građevina.

Oko 85 hiljada ljudi utošište je potražilo u vladinim skloništima. Mini Portales iz organizacije “World Vision” rekla je Glasu Amerike da se mnogi preživeli sada suočavaju sa nestašicama hrane i nedostatkom adekvatnog smeštaja.

Vojska je helikopterima dopremila pomoć i opremu u mnogim područjima koja su izolovana zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, otežane komunikacije i uništenih puteva i mostova. Oslabljeni tajfun se, do popodneva po lokalnom vremenu, zaputio ka Južnom kineskom moru, nakon što je pogodio popularna letovališta na zapadu Filipina.
XS
SM
MD
LG